Назва – “Райська насолода” придумалася якось само по собі, після того, як скуштувала у подруги Світлани її фірмовий сирник з яблуками. Існує безліч рецептів сирника, і всі вони по-своєму смачні: є холодні сирники (які не потрібно випікати у духовці) з галаретками, або сирники, які випікаються з основою з пісочного тісту. А ось сирник, основою якого є свіжі яблука, я покуштувала вперше, і повірте, це насправді “райська насолода”.
Отже, продукти, які знадобляться для цього кулінарного шедевра.
1 кг свіжого (краще жирного) домашнього сиру, 1 кг яблук (кисло-солодких, твердих), 100 гр. вершкового масла, 1,5 склянки цукру, 6-7 яєць, 2-3 ложки манки, родзинки, цукати, цедра 1 лимона і 1 апельсина, щіпка солі.
Сир прокрутити на м’ясорубці (краще 2 рази) з 0,5 склянки цукру і вершкового масла (або можна перетерти в блендері) , аби вийшла однорідна, без крупинок, сирна маса.
Цукор, що залишився, збити міксером з яйцями. У сир додати збиті з цукром яйця, щіпку солі, манку, родзинки (2-3 жмені), порізані на кубики цукати, цедру.
Яблука почистити, розрізати на 2 половинки вздовж (див. фото), вирізати серцевину і заповнити отвір родзинками.