Кабачкова закуска
Кабачки в моїй родині полюбляють усі! А готувати їх – одне задоволення: швидко, нескладно, а результат виходить чудовий – смакота! “Кабачкова закуска” з помідором та соусом (майонез, кріп, часник) – виручає у будь-яких обставинах. Чи то “друзі на порозі”, чи просто нема чого більше приготувати на “легку вечерю”.
Отож, кабачки треба вимити, почистити від шкірки, порізати кружечками завтовшки 0,5 см, обкачати у борошні з сіллю, потім у збитому яйці і обсмажити з обох боків на олії до золотистого кольору. Соус готую так: у склянці змішую майонез, додаю 2-3 зубчики вичавленого часнику і дрібно порізаний кріп. Кружечок кабачку змащую соусом, зверху – кружечок помідора і знову кабачок. Спробуйте – не пошкодуєте!
Так само роблю “рулетики” з кабачків або з баклажанів. Почистити кабачки (баклажани) від шкірки, порізати не кружечками, як у попередньому рецепті, а вздовж овоча, плястерками завтовшки 0,5 см, обсмажити з обох боків на олії, викласти на тарілку, щоб охолонули. Соус можна використовувати такий самий як у “кабачковій закусці”. Змастити кабачок соусом, покласти шматочок помідора, шматочок твердого сиру, гілочку кропу чи петрушки (для прикраси) і скрутити рулетиком. Якщо є час замість соусу можна приготувати сирну начинку. Потерти на дрібній терці плавлений сирок (або твердий), додати одне яйце (зварене накруто) – також потерте на терці, один зубчик часнику, добре перемішати з майонезом. Ця сирна начинка додасть пікантності та смаку! Загорнути у рулетики з помідором та зеленню!
Теги: Кабачки , кріп , майонез , помідором , соусом , часник