Як опанувати мистецтво французької кухні | Корисно і смачно!

Як опанувати мистецтво французької кухні

Нещодавно з величезним задоволенням переглянула американський фільм режисера Нори Ефрон «Джулі і Джулія» (Julie & Julia). Одразу ж додам – цей фільм для жінок (гадаю, чоловікам він буде не цікавий). Бо це суто жіночий фільм, адже напрікинці фільму спіймала себе на думці, що весь час у мене з обличча не сходила усмішка.

Фільм розповідає про скромну секретарку Джулі Пауелл. Протягом року дівчина намагається приготувати 524 страви за рецептами, що описано в книзі невгомонної Джулії Чайлд «Як опанувати мистецтво французької кухні». Але ви спитаєте: “до чого тут фільм?” Пояснюю. Після перегляду мені, як і героїні фільму, одразу ж захотілось приготувати щось смачненьке. І перша страва з французької кухні – яйце-пашот – у мене вийшла чудовою.

Отже, кілька моїх власних вражень після приготування страв за книжкою Джулії Чайлд «Як опанувати мистецтво французької кухні».

Ніколи б не подумала, що яйце-пашот – це зовсім інший, навіть несподіваний смак, звичайного яйця (підсмаженого або звареного “на мішечок”). Смак яйца-пашот – більш ніжний. А готувати цю страву дуже легко (хоча існує декілька рецептів приготування цієї страви). Але я готувала, як  і героїня фільму «Джулі і Джулія».

Як стверджує Вікіпендія: “яйца-пашот -  традиційна французька страва на сніданок з розбитих яєць, поміщених в гарячу воду, іншими словами, зварених без шкаралупи. При такому способі приготування виходить м’який кремоподібний жовток, оповитий пелюстками білка”.

Отже, у невелику каструльку налити води (десь 1/3 ємності), поставити на вогонь і слідкувати, коли з дна почнуть відділятись бульки (треба слідкувати, щоб вода не закипіла!), обережно вбити в воду яйце і засікти 1 хвилину (час – тут дуже важливий). Зняти з вогню і залишити під кришкою ще на 10 хвилин. Потім обережно, за допомогою лопаточки, вийняти яйце і покласти на серветку на кілька секунд (щоб стікла зайва вода). До речі, воду я посолила одразу (хоча, як я зрозуміла, за рецептом, яйце можна посолити і поперчити, коли воно вже буде готовим). Зверху я посипала дрібно порізаною зеленню (кріп та зелена цибулька), вийшло дуже смачно і незвично.

Подавати яйцо-пашот слід одразу, поки воно не заветрилось. Якщо яйця потрібно приготувати заздалегідь, то їх слід зберігати в холодній воді, аби вони не пересохнули. А перед подачею трохи прогріти їх, опустивши в гарячу воду.

4 Як опанувати мистецтво французької кухні

96817 300x209 Як опанувати мистецтво французької кухні

До речі, яйця-пашот можна подавати як окрему страву, а можна додавати до теплих салатів, або на теплі канапки.

Сторінки: 1 2

Теги: , , , , ,


Один отзыв на “Як опанувати мистецтво французької кухні”

  1. admin пишет:

    Конечно реально, я ведь реальный человек – а не робот, который шлет спам, пишите на мою почту, с удовольствием с вами пообщаюсь – мой e-mail: T_Krapiva@mail.ru

Оставьте свой отзыв