Солодке задоволення | Корисно і смачно!

Солодке задоволення

Незважаючи на те, що мої діти вже досить дорослі, все одно періодично просять мене зробити “Шоколадну ковбаску” – “як в дитинстві”. Ніколи не відмовляю. Адже і у мене іноді з’являється ностальгія по минулому…

Солодка шоколадна ковбаска

Інгредієнти
* 500 г печива (“До чаю”, “Лимонне”, “До кави”)
* 380 г згущене молоко
* 200 г вершкового масла
* 5 ч.л. какао порошку

* склянка волоських горіхів (подрібнених)

Рецепт приготування
Печиво поламати так, щоб вийшли невеликі шматочки. Додати розм’якшене (не розтоплене) вершкове масло, добре перемішати. Додати какао, перемішати. Після цього додати згущене молоко, добре перемішати.
З маси, що вийшла, сформувати ковбаски (виходить, залежно від розміру – кілька).
Загорнути їх в харчову плівку або целофановий пакетик, покласти в морозилку на 3-4 години. Готову ковбаску нарізати шматочками.

1824717img Солодке задоволення

139824742img Солодке задоволення

187924715img 300x185 Солодке задоволення


Еклери по-домашньому

Цей рецепт я називаю “безпрограшним”, бо “Еклери” дуже виручають в будь-який момент. Робити їх нескладно, швидко. Можна навіть назвати -що це моя “коронна солодка страва”.

Інгредієнти для тіста
* 100 г вершкового масла (або маргарину)
* 4-5 яєць

* 1 склянка борошна

* 1 склянка води

* 1/2 ч.л. солі

Інгредієнти для крема

* 1 банка сгущеного молока

* 200 г вершкового масла

* 2-3 ч,л цукрової пудри (для посипки)

За бажанням (і якщо ж) можна прикрасити готові еклери розтопленим шоколадом.

Рецепт приготування
Закип’ятити 250 мл води, додати маргарин, сіль, довести до кипіння. В киплячу воду всипати борошно, добре помішуючи, не знімати з вогню (вогонь має бути якнайменший) проварити ще 2 хвилини. Зняти з вогню, і через 3-5 хвилин у масу поступово додавати одне яйце, добре перемішати, потім додати друге, перемішати. Додавати таким чином всі яйця. (З цих продуктів на порцію виходить 20-22 середніх тістечка).
Деко змастити олією. Ложкою або за допомогою кондитерського мішка викласти тісто у вигляді трубочок або булочок (кому як подобається). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистої скориночки, приблизно 35-40 хвилин. Під час випічки духовку не відкривати.
Готові тістечка наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца (або акуратно зробивши збоку розріз). Можна також полити тістечка розтопленим шоколадом і посипати кокосовою стружкою.

Сторінки: 1 2

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв