Цвітна капуста – смак літа! | Корисно і смачно!

Цвітна капуста – смак літа!

САЛАТ З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ “ЛІТНІЙ”
Вимиту і розділену на суцвіття цвітну капусту опустіть в підсолену киплячу воду на кілька хвилин (важливо не переварити!). Свіжі, очищені від шкірки огірки і помідори, порізати на скибочки. Нашаткувати зелену цибулю. Змішати відварену цвітну капусту з овочами, посолити, трохи  посипати цукром і заправити сметаною або майонезом. За смаком можна в цей салат додати болгарського червоного перцю.

550 300x162 Цвітна капуста   смак літа!

САЛАТ З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ З КВАШЕНИМИ ОГІРКАМИ – “ЗИМОВИЙ”
Якщо ви заготовлюете цвітну капусту  на зиму, пропоную салат “зимовий”. Капусту треба відварити і натерти на грубій терці. Очищені квашені огірки нарізати скибочками, змішати з цвітною капустою, подрібненою цибулею, зеленню, заправити сметаною або майонезом. Капусту можна взяти також консервовану на зиму (дивись рецепт вище).

2222 300x165 Цвітна капуста   смак літа!

ЦВІТНА КАПУСТА В КЛЯРІ
Цвітну капусту відварити у підсоленій воді до напівготовності. На виделку по черзі насаджуйте качанчики відвареної капусти, умочувайте в клярі  і смажте на пательні на  олії або вершковому маслі.

Для приготування кляру збити 2 яйца,  додати ложку сметани, борошно, потім соду, сіль, цукор за смаком. Перед подачею на стіл  страву можна заправити (або окремо подати у мисочці) томатний соус з часничком, або майонез з часничком та дрібно порізаним кропом.

46 300x200 Цвітна капуста   смак літа!

Салат з цвітної капусти і стручків квасолі

Цвітна капуста, помідори, свіжі огірки, стручкова квасоля, зелена цибуля, листя салату, сметана і майонез.

Цвітну капусту розділити на окремі суцвіття, промити і розрізати на невеликі кусочки.  Помідори і огірки нарізати тонкими скибочками. Листя салату краще порвати руками невеликими шматочками. Овочі перемішати, посипати сіллю, перцем і заправити сметаною, змішаною з цукром і майонезом. Покласти горкою у салатник, прикрасити овочами і зеленню, що входять до складу салату.

600 300x224 Цвітна капуста   смак літа!

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв