Квасоля стручкова
Страви зі стручкової квасолі, зізнаюсь чесно, готую нечасто. Бо окрім мене ніхто не “поважає” цей поживний продукт. Та даремно, адже квасоля (Лат. Phaseolus vulgaris) – і
жовта і зелена, мають схожий смак і схожу кількість поживних речовин. Крім того, від останніх видів квасолі стручкову квасолю відрізняє особливий спосіб приготування (цілі стручки).
Калорійність стручкової квасолі – 24 kkal. Квасоля містить значну кількість вітаміну C, провітамін A, вітаміни групи B, вітамін E, фолієву кислоту, мінерали і клітковину.
Вітаміни C, що містяться в ній, A, E, а також цинк ефективно борються з вільними радикалами і забезпечують нашій шкірі молодий і здоровий вигляд.
Поєднання клітковини, фолієвой кислоти, магнію і калію в стручковій квасолі скорочує ризик виникнення інфаркту та запобігає іншим захворюванням.
Готувати квасолю стручкову дуже легко, а головне – швидко. Коли немає часу на приготування якоїсь більш складної страви, квасоля завжди виручає. Ось кілька рецептів нашвидкуруч.
Квасоля стручкова смажена з цибулею
Квасоля стручкова 300 г, олія рослинна – 1 ст. ложка, цибуля ріпчаста – 1 шт., соєвий соус – 1 ст. ложка, сіль і перець чорний мелений – за смаком, зелень петрушки.
Квасолю переберіть, видаліть прожилки і розріжте стручки навпіл, потім відваріть до напівготовності і відкиньте на друшлак. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Додайте квасолю і смажте до готовності. В кінці приготування посоліть, поперчіть і додайте трошкі соєвого соусу (якщо ви його “поважаєте”).
Перед подачею на стіл посипте готову страву нарізаною зеленню.
Квасоля стручкова тушкована з помідорами
Цей рецепт також нескладний у приготуванні, а головне від цієї страви не набереш зайвих кілограмів.
Квасоля стручкова – 500г., помідори свіжі 2-3 шт., цибуля ріпчаста – 1 велика, часник – 2-3 зубчики, орегано – 1 ч.л. (хто полюбляє цю спецію), рослинна олія, сіль, перець.
Стручкову квасолю промити, обрізати кінчики, можна порізати стручки на 2-3 частини. Відварити квасолю в невеликій кількості води (10-12 хв.), відкинути на друшлак, промити холодною водою. На сковородці обсмажити на рослинній олії дрібнопорізану цибулю, додати порізані кубиками помідори і дрібно порізаний часник. Все змішати. Сіль, перець, орегано -за смаком. Потушкувати не накриваючи кришкою ще 5-7 хвилин.
Сторінки: 1 2
Теги: олія рослинна , перець , сіль , соєвий соус , стручкова квасоля , цибуля ріпчаста