Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
Хризантема із “пекінки”
Про мистецтво прикрашання столу, і зокрема про карвінг, я вже писала на своєму сайті. Але коли побачила шедеври карвінгу(вирізування з овочів), не змогла встояти перед спокусою продовжити цю цікаву тему. Отже, декілька уроків карвінгу.
ПОКРОКОВІ ІНСТРУКЦІЇ:
1. Узяти середній качан китайської (пекінської) капусти.
2. Відрізати верхню рихлу частину.
3. Як відомо, традиційно різьблення по овочах (карвінг) виконується за допомогою спеціальних ножів усілякої форми. Наприклад, така хризантема вирізується карбовочним ножем у формі жолобка. Але власноруч можна пристосувати простій підручний інструмент, наприклад, кришку від консервної банки з-під оливок, яку потрібно зігнути навпіл, аби вийшов овальний жолобок. Краї жолобка, що вийшов, не дуже гострі, але все ж таки варто не забувати про обережність. Треба пристосуватися тримати його максимально зручно, не торкаючись країв.
4. Взяти жолобок вказаним чином і прорізати довгі борозенки уздовж твердої частини качана. Спочатку жолобок повинен входити не дуже глибоко. Ближче до основи треба направляти його глибше всередину.
5. Не доходячи приблизно 2 см до кінця листа треба зупинитися. Вийняти жолобок і вирізати пелюстку поруч. Спочатку на одному листі поміщається 3-5 пелюсток.
Сторінки: 1 2
Теги: Карвінг , Мистецтво прикрашання столу , пелюстки , Хризантема із "пекінки"