Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження) | Корисно і смачно!

Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)

Хризантема із “пекінки”
Про мистецтво прикрашання столу, і зокрема про карвінг, я вже писала на своєму сайті. Але коли побачила шедеври карвінгу(вирізування з овочів), не змогла встояти перед спокусою продовжити цю цікаву тему. Отже, декілька уроків карвінгу.
11 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
ПОКРОКОВІ ІНСТРУКЦІЇ:
1. Узяти середній качан китайської (пекінської) капусти.
1 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
2. Відрізати верхню рихлу частину.
2 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
3. Як відомо, традиційно різьблення по овочах (карвінг) виконується за допомогою спеціальних ножів усілякої форми. Наприклад, така хризантема вирізується карбовочним ножем у формі жолобка. Але власноруч можна пристосувати простій підручний інструмент, наприклад, кришку від консервної банки з-під оливок, яку потрібно зігнути навпіл, аби вийшов овальний жолобок. Краї жолобка, що вийшов, не дуже гострі, але все ж таки варто не забувати про обережність. Треба пристосуватися тримати його максимально зручно, не торкаючись країв.
3 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
4. Взяти жолобок вказаним чином і прорізати довгі борозенки уздовж твердої частини качана. Спочатку жолобок повинен входити не дуже глибоко. Ближче до основи треба направляти його глибше всередину.
4 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
5. Не доходячи приблизно 2 см до кінця листа треба зупинитися. Вийняти жолобок і вирізати пелюстку поруч. Спочатку на одному листі поміщається 3-5 пелюсток.
5 Святковий стіл: мистецтво прикрашання (продовження)

Сторінки: 1 2

Теги: , , ,


Оставьте свой отзыв