Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження) | Корисно і смачно!

Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)

“Хризантема” з ароматом… цибулі
Подивіться на цю красу! Одразу ж і не скажешь, що цей витвір мистецтва зроблений зі звичайної цибулі. Погодьтеся, така “квітка” прикрасить будь-який святковий стіл. Отже, спробуйте зробити власноруч цей шедевр кулінарії.
66 300x224 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
ПОКРОКОВІ ІНСТРУКЦІЇ:
1. Для приготування “хризантеми” візьміть маленьку круглу цибулину.
101 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
Можна узяти як білу, так і червону цибулину. Чим менше цибулина, тим гарніше виходить квітка.
Намагайтеся вибирати цибулину тонкостінну, тоді пелюстки виходять тонше і красивіше розкриваються.
2. Почистите цибулину і зріжте верх і низ приблизно по 0,5 сантиметрів.
121 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
3. Тонким гострим ножем акуратно розріжте майже навпіл, не дорізаючи до кінця близько 0,5 сантиметрів.
13 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
Надріз робиться з верхнього боку – там, де зростає перо.
4. Потім ще раз так само розріжте навпіл.
14 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
5. Далі розрізайте на стільки частин, на скільки вийде. Бажано зробити розрізів якомога більше. Якщо розрізи зробити недостатньо глибокі, квітка погано розкриється, а якщо дуже глибокі – квітка розвалиться на частини.
15 Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
6. А зараз – найголовніша хитрість! Покладіть цибулину у воду кімнатної температури (вода повинна покривати цибулину повністю). Через годину-півтори “хризантемка” повинна “розпуститися”.
Час “розпускання” “хризантемки” залежить від сорту цибулі. Деяким сортам достатньо і 40 хвилин, а деяким знадобиться дві години.

Сторінки: 1 2

Теги: , , , ,


Оставьте свой отзыв