Святковій стіл: мистецтво прикрашання (продовження)
“Хризантема” з ароматом… цибулі
Подивіться на цю красу! Одразу ж і не скажешь, що цей витвір мистецтва зроблений зі звичайної цибулі. Погодьтеся, така “квітка” прикрасить будь-який святковий стіл. Отже, спробуйте зробити власноруч цей шедевр кулінарії.
ПОКРОКОВІ ІНСТРУКЦІЇ:
1. Для приготування “хризантеми” візьміть маленьку круглу цибулину.
Можна узяти як білу, так і червону цибулину. Чим менше цибулина, тим гарніше виходить квітка.
Намагайтеся вибирати цибулину тонкостінну, тоді пелюстки виходять тонше і красивіше розкриваються.
2. Почистите цибулину і зріжте верх і низ приблизно по 0,5 сантиметрів.
3. Тонким гострим ножем акуратно розріжте майже навпіл, не дорізаючи до кінця близько 0,5 сантиметрів.
Надріз робиться з верхнього боку – там, де зростає перо.
4. Потім ще раз так само розріжте навпіл.
5. Далі розрізайте на стільки частин, на скільки вийде. Бажано зробити розрізів якомога більше. Якщо розрізи зробити недостатньо глибокі, квітка погано розкриється, а якщо дуже глибокі – квітка розвалиться на частини.
6. А зараз – найголовніша хитрість! Покладіть цибулину у воду кімнатної температури (вода повинна покривати цибулину повністю). Через годину-півтори “хризантемка” повинна “розпуститися”.
Час “розпускання” “хризантемки” залежить від сорту цибулі. Деяким сортам достатньо і 40 хвилин, а деяким знадобиться дві години.
Сторінки: 1 2
Теги: "Хризантема" з цибулі , буряковий сік , квітка , Святковий стіл , шедевр кулінарії