Для тих, хто хоче схуднути (але їсти все одно хочеться) | Корисно і смачно!

Для тих, хто хоче схуднути (але їсти все одно хочеться)

Думаю “пунктик”, як би не набрати зайвих кілограмів, мають чимало жінок (та й чоловіки зараз намагаються бути “в нормі”). Отож, для тих, хто хоче схуднути, або хоча б не набрати зайвих кілограмів (але їсти все одно хочеться), пропоную декілька власних рецептів.

Кабачки “15-хвилинки”

Сезон будь-яких овочів та фруктів намагаюсь використати “по повній програмі”, щоб взимку не жаліти, що чогось “не наївся досхочу”. Дуже легкий і швидкий рецепт приготування кабачків – на легку вечерю.

Кабачки (кількість не має значення)  вимити, почистити від шкірки, порізати кружечками і кинути на пательню з рафінованою олією на невеликий вогонь. За цей час поки вони трохи підсмажуються, нарізати ріпчасту цибулю кружечками, потерти моркву на великій тертці, порізати дрибно зелень – кріп та петрушку, 2-3 зубчики часнику, 2-3 помідори (якщо кабачків, наприклад, 3-4 невеликих). До напівготових кабачків додаємо всі інгредіенти. Посолити поперчити – за смаком. Закрити кришкою і залишити ще хвилин на 10-15.

Дуже смачно, корисно, і головне, можна наїстися досхочу і не переживати за фігуру та набрані зайві  кілограми.

ragu s kaba4kami 300x159 Для тих, хто хоче схуднути (але їсти все одно хочеться)

full 225x300 Для тих, хто хоче схуднути (але їсти все одно хочеться)

Баклажани, запечені з помідорами та картоплею

Ще один цікавий рецепт “легкої вечері”.

Візьміть баклажани – 2 шт., помідори – 4 шт., відварену “у мундирах” картоплю 4 шт. (середніх),  рослинну олію, цибулю 1 шт.,  тертий сир 2-3 ст. ложки,  сіль, перець,  зелень петрушки.

Баклажани і помідори вимийте і наріжте кружечками. Цибулю і картоплю почистіть, картоплю наріжте кружечками, а цибулю дрібно порубайте. Баклажани і помідори змішайте з цибулею з додаванням олії і солі і трохи підсмажте – хвилин 10-15.

У форму, змащену олією, шарами викладіть картоплю і тушковані овочі. Поперчіть, посипте тертим сиром, порізаною петрушкою.  Запікайте у духовці 15-20 хвилин.

baklajan 300x184 Для тих, хто хоче схуднути (але їсти все одно хочеться)

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв