Баклажани з часником це – класика! | Корисно і смачно!

Баклажани з часником це – класика!

Ікра з баклажанів з часником і волоськими горіхами – думаю, що цей рецепт з грузинської кухні.  Хоча “поекспериментувати” з цим овочем могла будь-яка господиня, а потім щедро поділилась з шанувальниками “синіх” (так називають баклажани у нас на Західній Україні).

На вечерю з трьох осіб вистачить: баклажанів – 0,5 кг, часнику -3 зубч., волоських горіхів – 5 шт. Баклажани помити, нарізати кружечками і обсмажити на рослинній олії. Викласти на серветку і дати охолонути. Часник розтерти з сіллю, додати ядра волоських горіхів і знову розтерти. Охолоджені баклажани дрібно порубати ножем і змішати з розтертими часником і горіхами. Подавати в низькому салатнику, прикрасити  петрушкою і кропом.

baklikra 300x243 Баклажани з часником це    класика!

Моя найкраща подруга-однокласниця Галина якось пригостила мене салатом з баклажанів, який приготувала буквально за 10 хвилин, поки мі з нею розмовляли на кухні. Дуже сподобался мені цей рецепт. Спробуйте і ви також не пошкодуєте.

1-2 баклажани вимити, почистити від шкірки, порізати невеликими кубиками, посолити, через дві хвилини віджати сік і обсмажити 3-5 хвилини на олії на невеликому вогні. Викласти сині на тарілку (дати трохи охолонути), а за цей час приготувати соус – майонез, 2 зубчики часнику (вичавити через часникодавку), дрібно порізаний кріп і трохи чорного перцю. Неперевершена закуска!

62f 300x225 Баклажани з часником це    класика!

Баклажани з начинкою

8 середніх баклажанів, 2 помідори, 2 моркви, 250 г рису, 2 цибулини, сіль, перець, 200 г бринзи (або твердого сиру).

Баклажани розрізати навпіл, вирізати внутрішню частину й порізати її кубиками, обсмажити на рослинній олії, додати дрібно порізану цибулю, потерту на грубій терці моркву. Перемішати з відвареним рисом, порізаними помідорами, бринзою, посолити, поперчити. Начинити баклажани приготовленою сумішшю й запікати в духовці близько 20 хвилин.
n 300x225 Баклажани з часником це    класика!

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв