Сезонний абрикосовий пиріг | Корисно і смачно!

Сезонний абрикосовий пиріг

Абрикосовий пиріг мені вдається пекти лише кілька разів у сезон цього фрукту. Якось зробила пиріг з консервованих абрикосів взимку, і була не дуже заводолена результатом, адже не було того смаку та аромату, як зі свіжих фруктів.  Пропоную спробувати цей рецепт любителям домашньої випічки.

Для начинки знадобиться: 8-9 середніх абрикосів, 3/4 склянки цукру, 1/4 склянки води, 50 грамів  вершкового масла.

Для тіста: 4 яйця, 2/3 склянки цукру, 1 чайна ложка ваніліну, 1 склянка борошна,
1 чайна ложка розпушувача, дрібка солі, 50 грамів  вершкового масла (розтопленого).

З’єднати в каструльці з товстим дном цукор з водою, довести до кипіння, помішуючи ложкою, поки цукор не розчиниться. Залишити кипіти, не розмішуючи, приблизно 5-8 хвилин, поки сироп не стане змінювати колір на золотисто-коричневий. Після цього зняти з вогню і вмішати вершкове масло (воно спочатку запіниться, а потім вся маса стане схожа на густу карамель). Вилити карамель в добре змащену олією нероз’ємну форму. Половинки абрикосів викласти зверху карамелі зрізом вниз і як можна щільніше одну до одної.

Тісто

Яйца з цукром і ваніліном збити в густу піну (збивати приблизно 10 хвилин на високій швидкості). Брошно просіяти з розпушувачем і сіллю і акуратно вмішати в яєчну масу. Відкласти декілька ложок тесту в посуд з розтопленим вершковим маслом і акуратно перемішати. Потім все це вилити взнову в тісто і, також, не збиваючи, перемішати до однорідної маси. Якщо цього не зробити, а відразу влити розтоплене масло в збите бісквітне тісто, то під тягарем масла воно осяде.
Викласти масу до абрикосів і випікати в розігрітій до 160 С духовці 25-35 хвилин, перевіряючи на готовність сірником. Після цього хай пиріг постоїть у формі ще 10 хвилин. Потим проведіть по краю ножем, звільняючи стінки посуду і переверніть на велику тарілку.

446 300x226 Сезонний абрикосовий пиріг

22e 300x195 Сезонний абрикосовий пиріг

Увага: готовність тіста обов’язково перевіряйте сірником. Якщо за зазначений час тісто не пропіклося, залишить ще на деякий час – до готовності, адже все залежить від духовки.

Подавати теплим або охолодженим.

В приготуванні він дуже простий і швидкий.

Абрикосовий пиріг з волоськими горіхами

На 8 порцій: 175 г борошна для млинців,1/2 ч л меленої корицы,75 г несолоного вершкового масла (размягченного), 50 г цукру, 1 яйце.

Для начинки: 100 г волоських горіхів (подрібнених), 100 г цукрової пудри, 1 яєчний білок, 500 г половинок абрикосів (або 1 магазинна банка абрикосів у власному соці), 3 столові ложки абрикосного джема (протертого).

Сторінки: 1 2

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв