Літо+пікнік=шашлик | Корисно і смачно!

Літо+пікнік=шашлик

Як водиться, влітку обов’язково знайдеться якийсь привід (день народження, іменіни, День журналіста або просто гарний сонячний недільний день!!!) щоб виїхати на природу на шашлики!!!

Як правило, до цього дня ми готуємось або заздалегідь (якщо це день народження доньки – 29 червня), або спонтанно (якщо просто хочеться поспілкуватися з природою, послухати пташок та “продимитися” біля вогнища. Залежно від цього і готуємо: шашлик у маринаді на ніч або на кілька годин.

Отож, пропоную рецепти шашликів у різних маринадах. Спочатку – свій власний рецепт, який використовую вже багато років і який ніколи не підводив.

У мисочці (приблизно у рівних пропорціях) змішую:  гірчицю (козацьку або ніжну, одне слово – яка є), майонез, кетчуп, спеції (обов’язково перець мелений та горошком), трохи карі (якщо не любите цю спецію – не давайте, але карі додає приємного смаку та аромату), хмелі-сунелі. Все добре перемішую і виливаю у каструлю з порізаним на середні шматки м’ясом (свинина або філе курки). Обов’язково цибулю, порізану кільцями. Залишаю у холодильнику до поїздки на природу (це або на ніч, або кілька годин, якщо зібрались експромтом).  Шашлик виходить ніжним і дуже ароматним завдяки спеціям. Увага! У деяки спеції до складу входить сіль (обов’язково почитайте склад!), тому “досолюю” шашлик перед тим як нанизувати на шампур (головне про це не забути). Хоча, навіть якщо і забули досолити, це можна виправити за допомогою соусу до шашлику. У кетчуп додаю розтертий часник, трошки перцю та ще трошки солі, за смаком.

shashlyk 300x220 Літо+пікнік=шашлик

saslyk 300x199 Літо+пікнік=шашлик

А ось цей рецепт, який знайшла в інтернеті, здався мені дуже цікавим. При нагоді обов’язково спробую приготувати. Якщо і вам сподобається “на око” та “на вигляд” – спробуйте!

Отже, для цього “цікавого шашлика” (так я його назвала)  треба взяти три різних шматки м’яса: шматок баранини, шматок телятини і шматок свинини. Якщо конкретніше, то:  м’якоть із задка молодого баранчика, м’якоть з костреца теляти і м’якоть свиної шії. 2035 300x206 Літо+пікнік=шашлик

Сторінки: 1 2

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв