Качка для коханого… | Корисно і смачно!

Качка для коханого…

Коли моя найкраща подруга Галина зателефонувала і запитала, як краще приготувати качку, я, не вагаючись, відповіла: “Звичайно ж  з яблуками!”. Але почула у відповідь: “З яблуками у мене ніхто їсти не буде. Запропонуй щось інше”. Отож, спеціально для моєї однокласниці почала вишукувати найцікавіші (на мій погляд) та нескладні у приготуванні страви з качки.

Качка з грибами
- качка – 1 шт.
- гриби (свіжі – можна печериці) – 10-12 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- приправи, зелень – за смаком
- яйце – 1 шт.
- сметана – 1/2 склянки
- рослинна олія – 2 ст.л.

Качку почистити, вимити, натерти сіллю, цукром і перцем. Гриби відварити (якщо це шампіньйони – варити не треба) , нарізати, підсмажити з цибулею, додати яйце, сіль, перець, начинити качку, зашити і смажити в духовці близько двох годин. Перед подачею залити сметаною.

5c 300x225 Качка для коханого...

Другий рецепт, який я знайшла у старих своїх кулінарних  нотатках, на перший погляд здається складним у приготуванні. Але для коханого чоловіка, наприклад у вихідні, думаю  можна і постаратися… Щоб після того, як він скуштує вашої смачнющої страви, чоловік сказав: “Яка ж ти в мене добра господиня!!!”. Отож, рецепт  качки з білою квасолею, також здається мені дуже привабливим. Адже квасоля (а ще у рецепті присутні баклажани) дуже добре поєднуються з птицею, і слугують одночасно гарним гарніром для смаженої качки.

- качка – 1 шт.
- квасоля біла (велика) – 400 г
- цибуля – 2 шт.
- коріння – 100 г
- лавровий лист- 1 шт.
- томатна паста – 1 ст.л.
- борошно – 1.5 ст.л.
- рослинна олія
- м’ясний бульйон – 2 склянки
- копчений шпондер – 60 г
- баклажани – 2 шт.
- червоне вино – 1 склянка
- сіль, перець – за смаком.

Оброблену вимиту качку посолити, поперчити і підсмажити (близько 30 хвилин) на вершковому маслі разом з нарізаними скибочками коріння і цибулею, додавши трохи води. Перекласти качку в інший посуд, а в овочі, що залишилися, додати борошно, розвести бульйоном і вином, прокип’ятити 15 хвилин і процідити.

Вимиті баклажани нарізати скибочками, посолити, дати стекти (10 хвилин) і обсмажити в розігрітій олії кожну скибочку з обох боків.

Перебрану і промиту велику квасолю залити холодною водою, прокип’ятити 10 хвилин, злити воду, знову залити холодною водою, покласти в каструлю копчений шпондер і варити приблизно 2 години.

Дрібно нарізану цибулю пассерувати в олії (100 мл), додати томатну пасту і заправити зварену квасолю, покласти сіль, перець, лавровий лист, прокип’ятити декілька хвилин і викласти на блюдо.

Качку розрізати на порційні шматки, викласти на квасолю,  по краях блюда – підсмажені баклажани. Соус подавати гарячим, у соуснику.

4f3 300x199 Качка для коханого...

Теги: , , , , ,


Оставьте свой отзыв