2009 Серпень | Корисно і смачно!

Архів за Серпень 2009

Яблучне задоволення

Четверг 20 Серпень 2009

Цього року яблук вродило. Друзі, які мають свій невеличкий яблуневий сад “пригостили” нас трьома мішками чудових, соковитих, солодких яблук. Отож, фантазувати на тему “яблука з…”  або “… з яблуками” – довелось чимало. Відкрили для себе багато нових страв, де одним зі складових виступають яблука. Наприклад, донька потішила нас чудовим пляцком з яблуками. Рецепт нескладний у приготуванні, достатньо недорогий, а головне – дуже смачний виходить пляцок.

Для тіста знадобиться: 250 г борошна, 100 г сметани, 150 г маргарину, 1 чайна ложка розпушувача.

Начинка: 4 великих яблука, 200 г сметани, склянка цукру (якщо яблука дуже солодкі – можна менше),  яйце, 2 столових ложки борошна.

Розтопити маргарин, додати сметану, борошно і розпушувач. Замісити м‘яке тісто і поставити у холодильник на 30 хвилин. За цей час встигнете зробити начинку. Збити сметану+цукор+яйце+борошно – до однорідної маси (щоб добре розійшовся цукор). Яблука очистити від шкірки, вийняти насіння, порізати тоненькими плястерками.

Тісто викласти у змащену олією форму (Увага! Шар тіста має бути тоненьким, десь 0,5-03 мм), зробити “бортики”, викласти яблука грубим шаром, зверху залити кремом зі сметани.

Випікати при температурі 180 градусів, десь хвилин 50-60. Тісто виходить сухе, а начинка соковита, що у поєднанні створює неперевершений смак!!!

А для прикрашання, щоб пляцок вийшов ще й святковим, використали готове бізе.

p1100502 300x225 Яблучне задоволення p1100509 300x225 Яблучне задоволення

Читати все »